Workshop de pictură LIVING Castle

by
  • Font size: Larger Smaller

Între 8-12  noiembrie , Castelul Daniel găzduieşte pentru a doua oară proiectul internaţional de artă contemporană intitulat Living Castle. Workshopul de pictură la care participă artişti din Ungaria şi din România, se va încheia pe 12 noiembrie cu vernisajul expoziţiei care prezintă creațiile artistice din timpul evenimentului.

Atât workshopul, cât ţi expoziţia este deschisă pentru vizitare publicului.

Proiectul de pictură se va organiza sub egida proiectului LIVING CASTLE al Asociației Castelul Daniel. Asociația Castelul Daniel a demarat proiectul LIVING CASTLE în 2015, cu sprijinul unui grant oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, constând într-un șir de evenimente culturale extinse de-a lungul unui an calendaristic, și având scopul de a include castelul Daniel în circuitul cultural. 

Obiectivul workshopului este cunoașterea și interpretarea multiplelor straturi culturale și istorice ce pot fi resimţite prin intermediul unei clădiri istorice și a mediului care îl înconjoară. Scopul este desfășurarea unei activități artistice contemporane de înaltă calitate și crearea unor opere de artă bidimensionale (pictură, grafică, print). Lângă activitatea de creație, există și oportunități de a cunoaște mai bine cultura transilvăneană reprezentată de castel, de a stabili legături cu artiștii și instituțiile locale.

În faza de pregătire a workshopului o prezentare istorică și vizuală despre castel a oferit posibilitatea participanților, să-și dezvolte un punct de vedere specific și să-și facă planuri în vederea realizării temei.

Artiştii participanţi la eveniment: 

Péter Alpár, RO, coordonator artistic. Artist vizual, preşedintele Asociaţiei de Artă şi patrimoniu din Transilvania, doctorand la Facultatea de Arte a Universităţii de Ştiinţe din Pécs , Ungaria

 
b2ap3_thumbnail_Alpar.jpg

Pertics Flóra,  HU, pictor, studentă la Facultatea de Arte a Universității de Științe din Pécs, Ungaria

b2ap3_thumbnail_Portr.jpg
 

Vladar Krisztina, HU, pictor- studentă la Facultatea de Arte a Universității de Științe din Pécs, Ungaria

b2ap3_thumbnail_vladarkrisztina.jpg

Imreh Sándor, HU, artist - doctorand la Facultatea de Arte a Universităţii de Ştiinţe din Pécs, Ungaria
b2ap3_thumbnail_Imreh-Sandor.jpg
 
Nyilas Márta, HU, pictor, - doctorand la Facultatea de Arte a Universităţii de Ştiinţe dion Pécs, Ungaria
b2ap3_thumbnail_1308844765nyilasmarta.JPG
 
Nemes Zsuzsa, HU, pictor
b2ap3_thumbnail_nzs.jpg
 
Hegedus Alexandra, HU, studentă la facultatea de Arte a Universităţii de Ştiinţe din Pécs, Ungaria
b2ap3_thumbnail_fH8Rp48X3nYmC4ajRCJYpISyCDFlFzbP.jpg
in LivingCastle Hits: 2182