Living Castle - sinteză proiect în cotidianul Haromszek

  • Font size: Larger Smaller

Aparitie presa din data de 11.04.2016 in cotidianul Haromszek, aparuta in limba maghiara

Titlu: Living Castle la Talisoara

Link: http://www.3szek.ro/load/cikk/90490/elo_kastely_olaszteleken#.VwsmjeIASSQ.facebook

Rezumat:  Cel mai important cotidian din regiune a realizat o sinteza amanuntita a proiectului Living Castle finantat prin Granturi SEE

La sfarsitul lunii martie la castelul Daniel din Talisoara s-a finalizat un an de evenimente cultural, intitulat intr-un mod sugestiv de catre organizatori Living Castle. Evenimentele variate organizate – de exemplu tabere de arta contemporana si tabara de creatie pentru elevi reprezinta o noutate in Depresiunea Baraoltului, chiar si in regiunea extinsa. Organizatorii au declarat, ca mizeaza  si in viitor pe cultura, incat pe langa intrebuintarea turistica cladirea monument istoric ofera alte numeroase oportunitati de valorificare, iar trecutul istoric si viata cultural contemporana se completeaza reciproc.

Articolul relateaza despre faptul ca desi castelul functioneaza ca si pensiune turistica, inca din 2009 a devenit lacas de cultura, iar site-ul asociatiei www.1680.ro si pagina de FB, amandoua in 3 limbi (magiara, romana si engleza) reflecta evenimentele culturale organizate prin Asociatia Daniel Kastely Egyesulet. 2015 reprezinta un punct de reper in organizarea vietii culturale la castel, incat finantarea obtinuta din Granturi SEE a permis o intensificare, si o sistematizare a evenimentelor de natura culturala. Castelul Daniel s-a dovedit a fi o sursa de inspiratie foarte bogata pentru artisti, iar faptul ca in decurs de un an s-au organizat 4 tabere de creatie a reprezentat un start de forta in lumea culturala, premisele fiind create pentru a organiza tabere de creatie artistic an de an si in viitor. Un alt aspect al proiectului Living Castle a fost cel stiintific, de protejare si valorificare a monumentelor istorice. Astfel, prin expozitia permanenta despre istoria castelului, placutele informative si publicatia despre picturile murale, publicul larg poate sa cunoasca istoria castelului. Organizatorii Living Castle au declarat sa directia cultural la castel este una foarte bine conturata, isi doresc ca si in viitor sa urmeze acest drum si spera ca evenimentele lor sa capete anvergura si renume nationala si chiar internationala.

in Live Hits: 1803