De ce 1680.ro?

  • Font size: Larger Smaller

Penru că prinde repede, arată demențial de frumos, și în doar 4 cifre reușește să transmită tot ceea ce încercăm noi să facem prin acest blog/proiect.

Dar de unde vine 1680, și ce vrea să transmită?

1680 este anul terminării celor mai importante lucrări de extindere a Castelului, acesta fiind pictată pe fațada clădirii, marcându-se chiar și ziua exactă, Die 20 Septembris, și inițialele proprietarilor constructori MD și HI, contele Mihály Daniel și soția Haller Judit.

1680 este și anul din care probabil datează picturile murale descoperite la Castel, picturi murale de o valoare patrimonială deosebită datorită unicității temei acestora, adică o istorie pictată a vieții sociale și politice a familiei Daniel din Vărghiș, și care constituie una dintre temele principala a proiectului cultural LivingCastle demarat la castel.

1680 întruchipează cei aproape 350 de ani de istorie a castelului, de la epoca de aur de la sfârșit de secol 17., diverși proprietari și extinderi de-a lungul secolelor, vicisitudinile din vremea comunismului...

1680.ro pentru noi este simbolul celei de al doilea renașteri a castelului, odată cu readucerea vieții și a culturii printre pereții vechi de sute de ani

in LivingCastle Hits: 2398